159 entry daha
  • ne bok başı olduğunu bir türlü anlayamadığım kalantor
  • ne iş yaptığını akademisyenlerinin dahi çözemediği arada kalmış bölüm.
  • bu tam bir türk tipi mühendislik olarak tanımlanabilir. biraz makine, biraz elektrik, biraz elektronik, biraz bilgisayar. sanki tam türk tipi patronlara mühendis yetiştirsin diye tasarlanmış ve türkiye'de o şekilde işlem gören bir mühendislik dalı.
  • efendim şöyle açıklayalım:

    makina mühendisi makina ile uğraşır
    inşaat mühendisi inşaat yapar
    bilgisayar mühendisi bilgisayar ile alâkalıdır
    elektrik mühendisi elektrik,
    petrol mühendisi petrol,
    gıda mühendisi gıda,
    çevre mühendisi çevre konuları üzerinedir.

    endüstri mühendisi ise endüstri ile uğraşır. bilmem anlaşıldı mı? ne endüstrisi diye sorma. genel genel...
  • sayısalcı işletmeci. imza yetkisi olduğu için işletmecilere gòre bir tık öndelerdir hem mühendis hem işletmeci
  • "işletme'nin, gelin başı yapılmış hali"ni okuyup bitiren kişiye verilen ünvandır.
  • herkesin bok attığı fakat bir bilgisayar mühendisi adayı olarak saygı duyduğum bölümdür. yapabilirsem yan dal veya master için seçemek istediğim bölümdür.
  • gene bilip bilmeyenin yorum yaptığı mühendislik dalı. ne iş yaptığı neden anlaşılmıyor çünkü çok farklı departmanlarda çalışabiliyorlar. süreç geliştirmeden ,lojistiğe , satın almadan , üretim planlamaya kadar her yere koyabilirsin bu adamları.

    -kendini geliştirmemiş odun , endüstri mühendisi olsa bile hala odundur konumuz bu tipler değil.
    -bildiği tek şey anova,lindo falan değildir. simülasyon, arena falan hiç duymadın mı dostum?

    biraz endüstri mühendisliğini anlatayım sizlere de öğrenin cahiller. bir işletmeyi birden çok kesişim noktası olan kümelerin birleşmesi olarak düşünün. yani departmanlar /bölümler vs . endüstri mühendisi dediğimiz kişi sistemin içinden değil , sisteme analitik bakarak daha iyi analiz eder . dolayısıyla sistem mühendisi olarak tanımlayabileceğimiz kişidir. aynı zamanda süreç mühendisidir.

    haa neden başka başka departmanlarda çalışıyorlar çünkü örneğin planlama için teknik bilgiye gerek yok . ee endüstride puanı en yüksek mühendisliklerden biri. adam teknik bilgi olmayan yere alır hemen doğal olarak.

    işletme ile kıyaslama cok dogal ama abartmamak lazım. bir kaç iyi üniversite dışında ne yazık ki işletmenin seviyesi aof seviyesidir.
  • neden mühendis diye anıldıklarını anlayamadığım güruhtur. şimdi diyorum ki herkesin mesleğine saygı duyayım ama olmuyor olmuyor istesem de. kimse bana endüstri mühendisinin neden sıfatının mühendis olduğunu açıklayamıyor. bir iki program, biraz ekonomi ve google'dan öğrenilebilecek biraz planlama bilmek insanı mühendis yapıyorsa mimarlık fakültesini de mühendislik fakültesine katalım olmaz mı? teknik ressamla makine mühendisinin arasındaki fark ne ise endüstri mühendisinin diğer mühendislik dallarıyla olan ilişkisi aynı gibime geliyor. çok cahilim, utanıyorum.
  • madem kafalar bu kadar karışık 10 yıllık bir endüstri mühendisi olarak açıklayalım.

    endüstri mühendisi; "herkesin ayrı telden çaldığı, birleşmiş milletlerdeki, her dili konuşabilen, ülkelerin kültürlerini ve hassasiyetlerini bilen, dünyanın tamamı için neyin iyi olduğunu bilen bir ara bulucu" gibidir.

    üretim artık o kadar karmaşık ve uzmanlık isteyen süreçlerden oluşmaya başlamıştır ki mühendislikler de gittikçe alt dallara ve farklı uzmanlıklara bölünmek zorunda kalmıştır. ve mühendis kavramı geçmişteki gibi her şeye hakim olan bir yapıdan diğer alanlarda uzmanlaşmanın mümkün olmadığı bir hale gelmiştir.

    "endüstri" yani sistemin bütünü, gelişimini sürdürebilmek için, temel mühendislik bilgilerinin üzerine bütün mühendislik türlerinin ana alanları hakkında yeterli düzeyde bilgiye sahip, karar, yönetim, analiz, iletişim gibi unsurlarla birlikte bütün bileşenlerin uyumlu ve sistemin yararına çalışmasını sağlayacak bir ek mühendisliğe ihtiyaç duymuştur.

    işte endüstri mühendisi,
    elektrik mühendisi, inşaat mühendisi, makina mühendisi, bilgisayar mühendisi, insan kaynakları, finans, muhasebe gibi konularında uzmanlaşmış onlarca birimle konuşabilen ve sistemin uyumlu, verimli çalışmasını sağlayan sistemleri inşa eden, sistemin çıkabilecek arızalarını gören ve "tamir" eden farklı yapıda bir mühendistir.

    yani "her şeyden biraz bilen" konusu doğrudur. fakat o "biraz" bilgiler türkiye'de yapılmaya çalışıldığı gibi doğrudan o işi yapmak için değil, asıl büyük "problem" üzerinde çalışabilmek içindir.
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap